Du använder Internet Explorer - en gammal och ouppdaterad webbläsare. Uppdatera eller använd en annan webbläsare (Chrome, Edge, Safari, Mozilla Firefox) för att förbättra din upplevelse.

"Det bästa med fjärrvärme är enkelheten och driftsäkerheten"

Edsbyn & Alfta Fastighets AB har haft fjärrvärme i över 20 år. I dag använder vi det överallt där det är möjligt. Närmare 90 procent av våra 1 500 lägenheter värms med fjärrvärme.

Vi är en stor kund till Vasa Värme i Edsbyn och har ett nära, öppet och rakt samarbete. Just nu diskuterar vi formerna för ett fördjupat samarbete kring de tryckfall som kan inträffa kalla dagar. Som det är nu öppnas ventilerna i våra fastigheter automatiskt fullt ut, när trycket faller. Det gör det svårare för värmeverket att återställa trycket och få igång transporten av värme igen. Om ventilerna istället öppnas successivt skulle problemet minska. Vi har också bra diskussioner om hur informationen kring driftsstörningar kan bli bättre.

Ur vårt perspektiv är det bästa med fjärrvärme enkelheten och driftsäkerheten. Men miljön får en allt viktigare roll. Inte minst nu när vi är med i Allmännyttans klimatinitiativ, som går ut på att vi som fastighetsbolag ska vara fossilfritt och sänka vår energianvändning med 30 procent till 2030.

Per Andersson, driftstekniker på Edsbyn & Alfta Fastighets AB, Voxnadalen

17 Apr 2019 Kundberättelser