Du använder Internet Explorer - en gammal och ouppdaterad webbläsare. Uppdatera eller använd en annan webbläsare (Chrome, Edge, Safari, Mozilla Firefox) för att förbättra din upplevelse.

"Det enda jag är förbannad över är att jag inte bytte tidigare"

För en lokal som vår är fjärrvärme optimalt. Vi har 980 kvadratmeter, mestadels öppna ytor, som ska värmas upp. Innan vi skaffade fjärrvärme eldade vi med pellets och det var ett jäkla stök.

Pannan racklade, den skulle sotas och underhållas och det dammade. Ganska ofta slog pannan dessutom av så att eldriften gick igång, och det blev dyrt. Jag tror i princip att jag kan räkna hem hela fjärrvärmeinvesteringen bara i lägre elkostnader.

Men den största vinsten är att fjärrvärmen fungerar, hela tiden. Den sköter sig själv och är pålitlig. Det enda jag är förbannad över är att jag inte bytte tidigare. Jag har sagt till mina kompisar som fortfarande eldar med pellets att det inte är något att hålla på med. Fjärrvärme är rena lottovinsten. Om vår lokal hade sett annorlunda ut, skulle kanske bergvärme varit ett alternativ, men som förutsättningarna är här finns det inget som slår fjärrvärme. Jag är väldigt nöjd.

Kenneth Stanzé, Kalix Snöskoter & MC AB

12 Apr 2019 Kundberättelser