Du använder Internet Explorer - en gammal och ouppdaterad webbläsare. Uppdatera eller använd en annan webbläsare (Chrome, Edge, Safari, Mozilla Firefox) för att förbättra din upplevelse.

"Vi bestämde oss för fjärrvärme, mest för att det är så enkelt och tryggt"

Det som hände var att vår oljepanna tog slut. Valet stod mellan att skaffa en ny, börja elda med pellets eller ansluta oss till fjärrvärmen.

Vi bestämde oss för fjärrvärme, mest för att det är så enkelt och tryggt. Det blev dyrt, tycker jag, men jag hoppas att det är som de säger: det kommer att löna sig på sikt. Vi har bara varit i gång sedan i slutet på förra året, men grannföretaget har haft fjärrvärme längre och de är nöjda, så det blir säkert bra.

Det tog en bra stund för Vasa Värme att gräva klart och få igång fjärrvärmen och de första dagarna var det varmt som i en bastu här i verkstaden. Men nu är det bra. Vi håller oss runt 17 grader. Jag tycker det räcker – det är ju meningen att man ska arbeta här.

Jag har inte satt mig in i de tekniska finesserna ännu, men det kommer. Det där med att sänka temperaturen på natten verkar vara en bra idé.

Mikael Sandberg, vd och ägare till Henrikssons smides- & mekaniska verkstads AB i Kalix

22 Apr 2019 Kundberättelser