Du använder Internet Explorer - en gammal och ouppdaterad webbläsare. Uppdatera eller använd en annan webbläsare (Chrome, Edge, Safari, Mozilla Firefox) för att förbättra din upplevelse.

"Vi gillar fjärrvärme för att det är enkelt, driftsäkert och miljövänligt."

I Malmköping, som är en del av Flens kommun, äger Flens Bostads AB drygt hundra lägenheter. De flesta värms med fjärrvärme från Vasa Värme.

Just nu diskuterar vi förutsättningarna för att ansluta ytterligare 30 lägenheter, som har direktverkande el.

Vi gillar fjärrvärme för att det är enkelt, driftsäkert och miljövänligt. När fjärrvärmen kom till Flen i början på 2000-talet slutade vi med oljeeldning. Det har inneburit att det bränns 2 000 kubikmeter mindre olja här varje år. Det känns bra.

Eftersom vi är med i SBAB:s klimatinitiativ har vi ett sparbeting på oss – vi ska minska vår energiförbrukning med 30 procent fram till 2030, och det är en utmaning. Vi jobbar på att förbättra styrningen av energiförbrukningen och på att flytta vindsförråden, så att vi kan tilläggsisolera vindarna på ett vettigt sätt. Vi ser också fram emot nya idéer från Vasa Värme, som kan hjälpa oss ytterligare en bit på väg. Vi är alltid öppna för förslag. 

Arne Fälthin, VD på Flens Bostads AB

03 Apr 2019 Kundberättelser